RETURNAREA PRODUSELOR

Ordonanța nr. 34/2014 specifică:  „Consumatorul, persoană fizică, are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

Aceeași lege menționează: „Consumatorul NU POATE denunța unilateral contracte de furnizare a produselor, în cazul în care acestea au fost desigilate de către consumator”.

DELITE TEXTILE oferă clienților săi, persoane fizice, posibilitatea de a returna produsele cumpărate, dacă se îndeplinesc următoarele condiții:

  • produsele au ambalajul original intact (să fie sigilate);
  • produsele sunt returnate conform politicii de retur, în ambalajul original, cu toate accesoriile și fără să prezinte vre-o urmă de uzură sau de deteriorare;
  • produsele trebuie trimise la sediul DELITE TEXTILE în termen de maxim 10 zile lucrătoare din momentul primirii comenzii.

În ambele situații, clientul suportă cheltuielile de transport și respectă politica de retur a DELITE TEXTILE (conform legislației din România).

Costurile returnarii sunt asumate în totalitate de către DELITE TEXTILE doar în cazul în care clientul constată că produsele primite nu corespund comenzii (sunt altele decât cele solicitate prin comandă online).

 

EXCEPTĂRI DE LA DREPTUL DE RETRAGERE

ART.16 din O.U.G 34/2014 prevede: „Furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar, nu se pot returna.”

DELITE TEXTILE asigură însă înlocuirea sau modificarea produselor în urmatoarele situații:

  • v-a fost livrat un model greșit;
  • v-a fost livrată o mărime necorespunzătoare sau produsul prezintă defecte de fabricație.

 

POLITICA DE RETUR

În termen de 5 zile calendaristice de la primirea coletului, clientul informează DELITE TEXTILE la adresa de e-mail office@delite-textile.ro sau la numărul de telefon +40 729 889 757 despre intenția de returnare a produselor, specificând numărul comenzii.

După primirea confirmării, returnează produsele, urmând ca în 30 de zile de la primirea acestora, DELITE TEXTILE să restituie contravaloarea produselor.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 14 zile de la acceptarea returului.

Vă rugăm să rețineți că taxele de livrare achitate de către dumneavoastră nu sunt rambursabile.

În cazul livrărilor internaționale, nu oferim garanții în ceea ce priveste obiectele fragile. Acestea vor fi ambalate corespunzător, în ambalaj special, iar pe cutie va fi specificat că interiorul conține obiecte fragile. După predarea către transportator, întreaga responsabilitate asupra integrității obiectelor livrate cade asupra firmei de curierat.

Pentru ORICE nelămurire privind funcționarea sau utilizarea acestui site, te rugăm trimite un e-mail la office@delite-textile.ro sau contactează-ne telefonic la numărul de telefon +40 729 889 757.

 

Informații despre returnarea produselor achiziționate de pe site-ul delite-textile.ro, ultima actualizare: 02.11.2022